GuestEasy Πώς θα νοικιάσω το σπίτι μου σε τουρίστες; - Συχνές Ερωτήσεις | GuestEasy

Συχνές ερωτήσεις. Τί πρέπει να κάνω για να νοικιάσω το σπίτι μου σε τουρίστες;

Γενικές ερωτήσεις

Το airbnb και οι άλλες πλατφόρμες (όπως Flipkey, Homeaway, 9flats κτλ) είναι ιστοσελίδες που αναλαμβάνουν να φέρουν σε επαφή τους ιδιοκτήτες οικίας με τους επισκέπτες και ταξιδιώτες.

Ο ιδιοκτήτης καταχωρεί την οικία του σε αυτές τις πλατφόρμες, ορίζει την τιμή που ζητά ανά βράδυ ώστε να γίνει χρήση της οικίας του, έρχεται σε επαφή με υποψήφιους επισκέπτες, συμφωνούνται οι κρατήσεις και κατά την άφιξη των επισκεπτών το συμφωνηθέν ποσό πιστώνεται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει. Κάθε πλαατφόρμα διαθέτει τους δικούς της όρους και προϋποθέσεις συνεργασίας ενώ τα στάνταρ ποικίλουν.

Στα κανάλια αυτά μπορείτε να βρείτε να διαθέτονται προς ενοικίαση από κάστρα και επαύλεις μέχρι και δεντρόσπιτα. Βασικές προϋποθέσεις για την επιτυχία μίας καταχώρισης είναι η σωστή διαχείρισή της, η καθαριότητα του χώρου, η καλή τοποθεσία και οι ανέσεις που προσφέρει στους επισκέπτες της μεταξύ άλλων.

Επειδή πλέον οι online πλατφόρμες τουρισμού του τύπου sharing economy όπως είναι το airbnb επεκτείνονται με τέτοιο ρυθμό που πλέον οι περισσότερες χώρες τρέχουν να προλάβουν να ρυθμίσουν τα νομοθετικά τους πλαίσια σε μια προσπάθεια να συμβαδίσουν με τους καιρούς.

Επειδή ο τουρισμός είναι η βαριά βιομηχανία της χώρας.

Επειδή η κοινότητα του sharing economy έχει δείξει σύμφωνα με τα διαθέσιμα δεδομένα ότι αποτελείται από ανθρώπους που σέβονται και προσέχουν το σπίτι που επισκέπτονται αφού αναζητούν μία πιο ανθρωποκεντρική προσέγγιση όσον αφορά τον τουρισμό τους αποφεύγοντας μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες και απρόσωπες γκρίζες προσεγγίσεις.

Επειδή μπορείτε να κερδίσετε ένα έξτρα εισόδημα κάθε χρόνο, το οποίο ανάλογα με την ποιότητας της οικίας σας και την τοποθεσία που βρίσκεται μπορεί να είναι πολύ σημαντικό σε μέγεθος!

Η guesteasy αναλαμβάνει την καταχώριση και προώθηση σε μία σειρά από κανάλια ή και την εξ ολοκλήρου διαχείριση της οικίας σας ώστε να μπορέσετε να βγάλετε χρήματα εκμεταλευόμενοι την online τουριστική αγορά μέσα από αναγνωρισμένες παγκόσμιες πλατφόρμες και κανάλια όπως είναι το airbnb, homeaway, flipkey και πολλά άλλα με τα οποία συνεργαζόμαστε.

Από την στιγμή που το ακίνητό σας γίνει δεκτό ώστε αυτό να συμπεριληφθεί στην πλατφόρμα μας, αναλαμβάνουμε τα πάντα για την επιτυχία του όσον αφορά την τουριστική του εκμετάλευση.

Επειδή το κάθε ένα προσφέρει πρόσβαση σε διαφορετική πληθυσμιακή ομάδα. Οι περισσότεροι γνωρίζουν το airbnb το οποίο σαφώς συμπεριλαμβάνεται στα κανάλια με τα οποία δουλεύουμε αλλά λίγοι ξέρουν ότι υπάρχουν και άλλα κανάλια που είναι πολύ μεγαλύτερα ή εξίσου μεγάλα όπως είναι π.χ. το homeaway και το flipkey. Προωθώντας την οικία σας σε περισσότερα κανάλια εξασφαλίζετε περισσότερες κρατήσεις και έσοδα.

Είναι απολύτως δωρεάν. 0 €. Τίποτα. Πληρωνόμαστε με ένα μικρό ποσοστό, ανάλογα με το πακέτο υπηρεσιών που επιλέξετε και ΜΟΝΟ όταν υπάρχει κράτηση.

Όχι γιατί δεν χρειάζεται. Η εγγραφή στην υπηρεσία μας είναι δωρεάν. Η καταχώρηση της οικίας σας σε όλα τα κανάλια είναι δωρεάν. Η διαχείριση των καταχωρήσεων σας, η επικοινωνία και ανταλλαγή μηνυμάτων με τους υποψήφιους επισκέπτες σας είναι δωρεάν. Η ενημέρωση των ημερολογίων είναι δωρεάν. Πληρωνόμαστε με ένα μικρό ποσοστό (ανάλογα με το πακέτο υπηρεσιών που έχετε επιλέξει) ΜΟΝΟ όταν και αν έχετε κράτηση και αφού πρώτα έχετε πληρωθεί εσείς.

Αυτή είναι μία κοινή ερώτηση και δεν υπάρχει μία απάντηση. Εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από την ποιότητα της οικίας, πόσα κρεβάτια διαθέτει, τον εξοπλισμό της, την περιοχή που βρίσκεται, τον ανταγωνισμό στην περιοχή κ.ά.

Πάντως, σε γενικές γραμμές μία οικία μπορεί να αποφέρει από 2.000 € έως και παραπάνω από 40.000 €. Εξαρτάται από πολλούς διαφορετικούς παράγοντες. Όπως και να’χει πάντως, αν κι εφόσον διαθέτετε μία οικία η οποία βρίσκεται σε καλή κατάσταση και δεν χρησιμοποιείται full time από εσάς ή τρίτους δεν σας κοστίζει τίποτα να την διαθέσετε προς ενοικίαση μέσα από την πλατφόρμα της guesteasy.

Μην ξεχνάτε. Δεν πληρωνόμαστε αν δεν πληρωθείτε. Χρεώνεστε ένα μικρό ποσοστό για τις υπηρεσίες μας ΜΟΝΟ όταν υπάρχει κράτηση. Για να εκτιμήσουμε την ποιότητα της οικίας σας και να σας ενημερώσουμε για το πόσα μπορεί  να σας αποδώσει ετησίως καταχωρίστε την οικία σας ΔΩΡΕΑΝ και θα επικοινωνήσουμε άμεσα μαζί σας.

Όχι γιατί το κάθε κανάλι έχει διαφορετική πολιτική. Κάποια κανάλια δεν χρεώνουν τίποτα τον ιδιοκτήτη αλλά τον επισκέπτη ενώ άλλα χρεώνουν όλο το ποσοστό στον ιδιοκτήτη. Η χρεώση του καναλιού ξεκινάει από 0% ενώ σε κάποιες περιπτώσεις φτάνει και 15%-20%.

Παρ’όλα αυτά, εμείς παίρνουμε την ελάχιστη τιμή ανά βραδιά κράτησης που μας έχετε ορίσει και πάνω σε αυτή προσθέτουμε το ποσοστό του καναλιού ώστε το τελικό ποσό να είναι πάντα στο ελάχιστο που θέλετε. Αυτή τη διαδικασία την κάνουμε για κάθε κανάλι ξεχωριστά παράλληλα με την καθημερινή παρακολούθηση της αγοράς και την δυναμική αύξηση-μείωση τιμών της καταχώρησής σας ώστε αυτή να είναι ανταγωνιστική.

Για παράδειγμα αν ελάχιστη τιμή κράτησης ανά βραδιά έχετε τα 100€ και ένα κανάλι χρεώνει για κάθε κράτηση ένα ποσοστό 15% εμείς τοποθετούμε την τιμή στα 120€. Έτσι το ποσό μετά την αφαίρεση του ποσοστού που χρεώνει το κανάλι φτάνει λίγο πάνω από τα 100€.

Εμείς πληρωνόμαστε με το ποσοστό που μας αναλογεί από τα καθαρά και όχι τα μεικτά. Δηλαδή αφού πρώτα έχει αφαιρεθεί το ποσοστό του καναλιού.

Αυτό είναι κάτι που εξετάζουμε να προσφέρουμε μελλοντικά στους ιδιοκτήτες οικιών. Προς το παρών όμως όχι. Αν συμπεριλάβουμε αυτή την υπηρεσία σε κάποιο νέο πακέτο μας τότε θα σας πληρώνουμε κάθε μήνα ένα ποσό που θα συμφωνήσουμε μεταξύ μας με αντάλλαγμα το δικαίωμα να διαθέτουμε την οικία σας προς ενοικίαση στα online κανάλια από όπου τα έσοδα θα πηγαίνουν στην guesteasy.

Με τον τρόπο αυτό θα εξασφαλίζετε ένα ποσό κάθε μήνα ακόμα και όταν δεν υπάρχει κράτηση  Όταν συμπεριλάβουμε την υπηρεσία αυτή στα πακέτα μας θα ενημερωθείτε. Για να σας ενημερώνουμε για όλα τα νέα πακέτα και προσφορές μας γραφτείτε στο newsletter μας

To internet μας απελευθερώνει και γι’ αυτό μπορούμε να εξυπηρετήσουμε βασικές σας ανάγκες παντού. Αυτή τη στιγμή τα πακέτα zen και full προσφέρονται στα Χανιά Κρήτης, Αθήνα, Μύκονο και Θεσσαλονίκη για επιλεγμένες κατοικίες. Για την υπόλοιπη Ελλάδα και άλλα μέρη του κόσμου μπορούμε να προσφέρουμε το πακέτο fast με ένα ποσοστό μόλις  11% επί των κρατήσεων.

  • Εάν είστε επαγγελματίας που επιθυμεί να συμπεριληφθεί στο δίκτυο συνεργατών μας στείλτε email στο: pro@guesteasy.gr ή συμπληρώστε την φόρμα συνεργατών
  • Για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία στείλτε μας email στο info@guesteasy.gr

Απαντάμε σε όλα τα email μέσα σε 24 ώρες!

Η guesteasy δεν παρέχει νομικές συμβουλές. Πρέπει να γνωρίζετε πάντως ότι η επινοικίαση είναι παράνομη εκτός αν πρώτα έχετε μιλήσει με τον ιδιοκτήτη της οικίας, έχετε συμφωνήσει σε ένα μοντέλο συνεργασίας και η επινοικίαση του χώρου του επιτρέπεται και αναγράφεται ρητά στο συμβόλαιο που έχετε συνάψει μαζί του.

Δεν δεσμεύουμε ποτέ κανέναν. Προσφέρουμε υπηρεσίες διαχείρισης της οικίας σας και πληρωνόμαστε με ένα μικρό ποσοστό όταν πληρώνεστε κι εσείς και μόνο τότε. Παρ’όλα αυτά, ξέρουμε ότι κάποιες φορές, όπως και σε όλες τις σχέσεις, τα πράγματα δεν πάνε όπως θα θέλαμε. Σε αυτή την περίπτωση, μπορείτε, δίχως καμμία άλλη υποχρέωση από την μεριά σας να μας κοινοποιήσετε το αίτημά σας μέσω email και μέσα σε 14 ημέρες το αργότερο θα σταματήσουμε να διαχειριζόμαστε την οικία σας.

Οι καταχωρήσεις στα κανάλια που ανήκουν στο δικό σας όνομά θα επιστρέψουν στην δική σας διαχείριση. Όσες καταχωρήσεις ανήκουν σε λογαριασμό της guesteasy θα απενεργοποιηθούν και θα είναι offline, έτοιμες όμως σε περίπτωση που κάποια στιγμή θα θέλετε να χρησιμοποιήσετε ξανά τις υπηρεσίες μας. Η μόνη προϋπόθεση, για το καλό και της εικόνας και SEO της καταχώρισης της οικίας σας, είναι να διευθετηθούν όσες κρατήσεις έχουν ήδη κλειστεί σε μελλοντικό χρόνο.

Είναι ένα μικρό λογοπαίγνιο. Στα αγγλικά χρησιμοποιείται η φράση “rest easy” που εν συντομία σημαίνει “μείνε ήσυχος”. Η guesteasy μπορεί να εγγυηθεί γρήγορη, φτηνή, απλή, διάφανη και σωστή διαχείριση της οικίας σας από την αρχή μέχρι το τέλος. Δίχως μπερδέματα, δίχως περίπλοκα συμβόλαια, δίχως εξωφρενικές χρεώσεις. Έχεις σπίτι; Νοίκιασέ το και…guesteasy!

Διαχείριση

Κάθε κανάλι επιβραβεύει συγκεκριμένες οικίες ώστε αυτές να εμφανίζονται πρώτες στην λίστα αναζήτησης. Με τη χρήση ειδικού λογισμικού εξασφαλίζουμε να πληρούμε όλες τις προϋποθέσεις εκείνες που θέτουν τα κανάλια ώστε η οικία σας να εμφανίζεται όσο το δυνατόν σε πιο υψηλή θέση.

Κάνουμε login/logout αυτόματα και καθημερινά σε όλα τα κανάλια, ενημερώνουμε ημερολόγια πολλές φορές την ημέρα και καθημερινά, απαντάμε σε λιγότερα από μία ώρα σε όλους τους επισκέπτες και σε ό,τι μας ρωτήσουν, δεν ακυρώνουμε κρατήσεις και πολλά άλλα…. μικρά και μεγάλα μυστικά που δεν αποκαλύπτουμε 

Προς το παρών στα αγγλικά, ισπανικά και ελληνικά. Αλλά ψάχνουμε συνεργάτες για την εξυπηρέτηση και επικοινωνία στα γερμανικά, ρώσσικα και άλλες γλώσσες. Αν νομίζετε ότι μπορείτε να συμπεριλφθείτε στο δίκτυο συνεργατών μας επικοινωνήστε μαζί μας συμπληρώνοντας την φόρμα αυτή

Αν θέλετε να απαντάμε στις ερωτήσεις των υποψήφιων επισκεπτών σας με το δικό σας όνομα μπορούμε να το κάνουμε ναι.

Έχουμε παρατηρήσει όμως ότι είναι καλύτερα αν συστηνόμαστε με το όνομα του εκάστοτε διαχειριστή της εταρείας μας που έχει αναλάβει την οικία σας και υπό την επωνυμία της guesteasy εξηγώντας στους επισκέπτες σας ότι σας βοηθάμε στην σωστή και οργανωμένη διαχείριση της.

Με αυτό τον τρόπο, τις περισσότερες φορές νοιώθει πιο άνετα και ο επισκέπτης σας, εφόσον γνωρίζει ότι υποστηρίζεται από μία επαγγελματική υπηρεσία να ρωτήσει ελεύθερα όποτε θέλει για ό,τι απορία έχει αλλά και να μείνει ήσυχος ότι η κράτησή του και η διαμονή του στην οικία σας θα αντιμετωπιστεί με τα στάνταρ που ορίζει η κοινότητα της sharing economy

Αναλαμβάνουμε όλα τα στάδια επικοινωνίας. Μέσα σε αυτά είναι και η κριτική στους επισκέπτες σας καθώς και οι δημόσιες απαντήσεις στις δικές τους κριτικές για την οικία σας και την διαμονή τους σε αυτή. 

Στις περισσότερες καταχωρήσεις και κανάλια ενεργοποιούμε την επιλογή του ‘Instant Book‘ που σημαίνει ότι δεν υπάρχει αξιολόγηση επισκέπτη. Ο λόγος που επιλέγουμε το instant book είναι επειδή βελτιώνει το SEO της οικίας σας και εμφανίζεται πιο πάνω στις λίστες αυξάνοντας τις κρατήσεις. Αν εσείς όμως επιθυμείτε να αξιολογούμε τους επισκέπτες σας τότε απενεργοποιούμε την επιλογή αυτή αλλά θα πρέπει να γνωρίζετε ότι θα μειωθεί η συχνότητα προβολής της καταχώρησής σας και οι κρατήσεις σας.

Η αξιολόγηση πραγματοποιείται ανά επισκέπτη ελέγχοντας την σχέση του με προηγούμενους οικοδεσπότες και τις κριτικές που έχει λάβει. Επίσης αν διαθέτει ID verified λογαριασμό, αν έχει συνδέσει τα social media του στον λογαριασμό του και αν διαθέτει ενημερωμένο προφίλ.

Σχεδόν όλα τα κανάλια ορίζουν σαν μέγιστο χρόνο απάντησης τις 24 ώρες από την υποβολή του ερωτήματος από κάποιον υποψήφιο επισκέπτη της οικίας σας. Όσο συντομότερα απαντηθεί μία ερώτηση τόσο καλύτερα και για την οικία σας αφού σύμφωνα με τους αλγόριθμους των περισσότερων καναλιών η ταχύτητα επιβραβεύεται με καλύτερη προβολή και θέση της οικίας σας στις λίστες αλλά κι επειδή σύμφωνα με τα στατιστικά οι πιθανότητες ένας ενδιαφερόμενος να κλείσει το σπίτι σας αυξάνεται δραμάτικα όσο πιο γρήγορα λάβει την απάντηση.

Εμείς απαντάμε σε λίγοτερο από μία ώρα ενώ πολλές φορές μέσα σε λίγα λεπτά από την υποβολή του ερωτήματος. 

Οι παράγοντες που παίζουν ρόλο για την διαμόρφωση τιμής μίας οικίας είναι πολλοί.

Είναι η τοποθεσία που βρίσκεται, η κατάσταση και ποιότητα της οικίας, οι ανέσεις και εξοπλισμός που προσφέρονται στους επισκέπτες σας, πόσα άτομα μπορεί να φιλοξενήσει ανά βραδιά και πολλά άλλα.

Επίσης, λαμβάνουμε υπόψιν μας, τον ανταγωνισμό ανά κανάλι στην περιοχή σας, την μεταξύ τους σχέση τιμής και ποιότητας καθώς και αν η καταχώριση είναι νέα ή όχι, αν διαθέτει κριτικές ή όχι και άλλα.

Λαμβάνοντας αυτά υπόψιν, διαμορφώνουμε τιμές με δυναμικό τρόπο και προσπαθούμε πάντα να σας εξασφαλίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερες κρατήσεις στην καλύτερη δυνατή τιμή ανά βραδιά.

Όποτε έχουμε κράτηση, η guesteasy σας στέλνει αυτόματα, την ίδια ημέρα report με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεστε. Αυτές συμπεριλαμβάνουν, το όνομα του επισκέπτη και πόσα άτομα θα είναι, την ημέρα του check-in και του check-out, το καθαρό ποσό που κερδίζετε από την κράτηση, το ποσοστό που αναλογεί στην παροχή της υπηρεσίας μας, ανάλογα και με το πακέτο που έχετε επιλέξει από εμάς και κάποιες οδηγίες για την σωστή προετοιμασία της οικίας και εξυπηρέτηση της κράτησης.

Επίσης, ετοιμάζουμε ειδικό λογισμικό για τους ιδιοκτήτες με το οποίο θα μπορούν να κάνουν login από οπουδήποτε στο δικό τους dashbοard και να δουν όλες τις απαραίτητες πληροφορίες μέχρι και το πότε έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη της ομάδας καθαρισμού καθώς και να κλειδώσουν μέρες πάνω στο ημερολόγιο. Γραφτείτε στο newsletter μας ή ακολουθήστε μας στο facebook και twitter και μάθετε για όλες τις νέες προσθήκες, πακέτα, υπηρεσίες και εργαλεία που ετοιμάζουμε για εσάς

Ανάλογα πάντα με το πακέτο που έχετε κλείσει με εμάς από κει και πέρα έχετε να εξυπηρετήσετε την κράτηση παρέχοντας τις ανάλογες υπηρεσίες στους επισκέπτες σας, όπως υποδοχή, καθάρισμα και προετοιμασία οικίας ή αν έχετε επιλέξει το πακέτο πλήρης διαχείρισης (full) απλά ενημερώνεστε και αφήνετε όλα τα άλλα πάνω μας.

Όπως καταλαβαίνετε μετά από κάθε κράτηση, το σπίτι σας πρέπει να προετοιμαστεί για να υποδεχτεί τους επόμενους επισκέπτες σας. Ένα κομμάτι αυτής της προετοιμασίας είναι το πλύσιμο και η αντικατάσταση των κλινοσκεπασμάτων. Στο πακέτο full της πλήρης διαχείρισης η guesteasy αναλαμβάνει να αντικαταστήσει τα σεντόνια με καθαρά σετ, όπως επίσης και τις μαξιλαροθήκες, πετσέτες σε σετ, το πατάκι της τουαλέτας και τις πετσέτες της κουζίνας αν κριθεί απαραίτητο.

Είναι ευθύνη όμως του ιδιοκτήτη της οικίας, το σπίτι να είναι εξοπλισμένο με αρκετά σετ κλινοσκεπασμάτων και πετσετών ώστε να γίνει η αντικατάστασή τους. Αφού μαζέψουμε τα χρησιμοποιημένα τοποθετούνται στο πλυντήριο (ή αν δεν υπάρχει χρόνος περισσυλέγονται για να πλυθούν σε δικό μας χώρο) και πλένονται ώστε να είναι έτοιμα για την αποθήκευσή τους και χρησιμοποίησή τους σε μελλοντική κράτηση. To κόστος του πλυσίματος κλινοσκεπασμάτων και πετσετών εξαρτάται από την κράτηση και την οικία. Για τους όρους δείτε στην σελίδα των πακέτων

Για τις προδιαγραφές που ζητάμε όσον αφορά τον εξοπλισμό της οικίας σε πετσέτες και κλινοσκεπάσματα δείτε στις οδηγίες “για τον ιδιοκτήτη” στην σελίδα που βρίσκεστε τώρα.

Στο πακέτο full η guesteasy προσφέρει την πλήρη διαχείριση της οικίας σας στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η υπηρεσία check-in. Με το που ολοκληρώσει την κράτησή του ο επισκέπτης σας πρώτα του στέλνουμε ένα ενημερωτικό email στο οποίο του εξηγούμε που ακριβώς βρίσκεται η οικία σας και τι πρέπει να γνωρίζει όσον αφορά τις αποστάσεις από λιμάνι και αεροδρόμιο, τα κόστη των ταξί και λεωφορείων, διαδρομές και άλλες χρηστικές πληροφορίες.

Στην συνέχεια συνεννοούμαστε μαζί του για τον τρόπο που επιθυμεί να μπει στο σπίτι. Κάποιοι προτιμούν την παράδοση κλειδιών σε ουδέτερο χώρο, άλλοι το κλειδί σε lockbox και τρίτοι την προσωπική επαφή και την ξενάγηση στον χώρο που μπαίνουν.

Με όποιον τρόπο κι αν επιθυμούν να μπουν στο σπίτι σας εμείς φροντίζουμε να ικανοποιήσουμε τις ανάγκες τους.

Στην περίπτωση που έχετε κλείσει το πακέτο FLEX ή full , τότε επικοινωνεί με εμάς και διευθετούμε μαζί του όποιο πρόβλημα προκύψει. Επίσης, ακόμα και αν δεν έχετε κλείσει κάποιο μακροπρόθεσμο πακέτο συνεργασίας μαζί μας, μπορείτε να αγοράσετε την μεμονωμένη υπηρεσία 24/7.FREE με την οποία εξασφαλίζετε 24 ώρες την ημέρα και 7 ημέρες την εβδομάδα διαθεσιμότητα για κάθε ανάγκη και πρόβλημα τυχόν προκύψει στον επισκέπτη σας!

Στο full πακέτο που προσφέρει η guesteasy αναλαμβάνουμε (αφού πρώτα έχουμε συνεννοηθεί μαζί σας για την συντήρηση κι επισκευές που χρειάζονται και το κόστος τους) την επιμέλεια και συντονισμό των εργασιών και την επίσκεψη στον χώρο σας εξειδικευμένου συνεργείου, ιδανικό για κάθε τύπο εργασίας και ανάγκης επιδιόρθωσης

Βρισκόμαστε σε επαφή με τον επισκέπτη σας από την πρώτη στιγμή μέχρι και μετά την αναχώρησή του. Σε πρώτο στάδιο βρίσκεται η μεταξύ μας επικοινωνία πριν την κράτηση.

Μετά την κράτηση του αποστέλουμε τις απαραίτητες πληροφορίες που χρειάζεται για την άφιξή του και την είσοδό του στην οικία σας καθώς και τον οδηγό της οικίας σας αν έχετε επιλέξει το κατάλληλο πακέτο ή υπηρεσία.

Κατά τη διαμονή του επίσης, ανάλογα και με το διάστημα διαμονής του, επικοινωνούμε μαζί του για να σιγουρευτούμε ότι όλα πάνε καλά και δεν αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα (πακέτο full). 

Μετά την αναχώρησή του, του υπενθυμίζουμε να αφήσει την κριτική του, για τη διαμονή στην οικία σας, στο κανάλι απ’ όπου έκλεισε την κράτηση. 

Πρώτο μέλημά μας είναι η ασφάλεια της οικίας σας. Τα κλειδιά που μας παραδίδετε φυλάσσονται σε ειδικό χώρο, απολύτως ασφαλισμένα. Στο μπρελόκ δεν αναγράφεται διεύθυνση ή στοιχεία ιδιοκτήτη αλλά ένας συριακός αριθμός ο οποίος δημιουργείται αυτόματα μέσω αγλόριθμου, βρίσκεται offline και είναι μόνο για εσωτερική χρήση και ταυτοποίηση. 

Πάντα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για κάθε ανάγκη του ιδιοκτήτη και του επισκέπτη και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Για οποιαδήποτε ειδική απαίτησή σας, ρωτήστε μας στέλνοντας μας ένα email στο requests@guesteasy.gr και θα σας ενημερώσουμε άμεσα αν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε ή όχι

Για τον ιδιοκτήτη

Τα πάντα. Η πρακτική μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι τίποτα δεν μένει ανοίκιαστο. Στο airbnb έχουν νοικιαστεί μέχρι και ξύλινα δωμάτια των 10 τ.μ., δεντρόσπιτα, πλωτά σπίτια, κάστρα, επαύλεις, διαμερίσματα, μονοκατοικίες, εξοχικά, στούντιο και γκαρσονιέρες. Τα πάντα μπορούν να ενοικιαστούν. Αρκεί η οικία σας να τηρεί κάποιες βασικές προϋποθέσεις όπως να είναι σε καλή κατάσταση και καθαρό. Λίστα με τις απαραίτητες και προτεινόμενες προδιαγραφές μπορείτε να βρείτε και παρακάτω στην λίστα των συχνών ερωτήσεων

Ο νόμος πλέον έχει αλλάξει. Τώρα μπορεί ο οποιοσδήποτε να νοικιάσει το σπίτι του online μέσω αστικής μίσθωσης δίχως άδεια ΕΟΤ. Καλό πάντως είναι, μιας και η guesteasy δεν παρέχει νομικές ή λογιστικές συμβουλές να απευθυνθείτε στον πολιτικό μηχανικό σας για περισσότερες λεπτομέρειες ή στο γραφείο ΕΟΤ της περιοχής σας.

Καλή ερώτηση. Οι λόγοι μπορεί να είναι πολλοί. Μπορεί να διαθέτετε ήδη καταχώρηση στο airbnb ή σε άλλο σχετικό κανάλιαλλά να μην διαθέτετε πλέον τον απαραίτητο χρόνο για να την “δουλέψετε” σωστά.

Ίσως να μην αντέχετε άλλο το τρέξιμο και την απαιτητική οργάνωση που χρειάζεται για την προετοιμασία του σπιτιού, το καθάρισμά του, τον εξοπλισμό του με αναλώσιμα, το check-in, την επικοινωνία με τους επισκέπτες σας και την παρακολούθηση των κρατήσεων.

Άλλος λόγος σημαντικός είναι επειδή θέλετε να καταχωρηθεί σε όσο περισσότερα κανάλια γίνεται ώστε να αυξήσετε τις πιθανότητες να νοικιαστεί το σπίτι σας και να μεγιστοποιήσετε το κέρδος σας αλλά θέλετε να αποφύγετε την χρονοβόρα και ψυχοφθόρα διαδικασία του να παρακολουθείτε και να ενημερώνετε τα ημερολόγια από τόσα διαφορετικά κανάλια, το κάθε ένα από τα οποία έχει ξεχωριστές προϋποθέσεις, τρόπο λειτουργίας και διαχείρισης.

Επίσης, μπορεί να έχετε ακούσει για το airbnb και τα άλλα κανάλια αλλά να μην ξέρετε πώς να ξεκινήσετε και χρειάζεστε κάποιος να αναλάβει την ‘βρώμικη δουλειά’ κι εσείς απλά να απολαμβάνετε τα οφέλη της διαδικασίας, νοικιάζοντας το σπίτι σας.

Μπορεί, επίσης, να μην διαθέτετε τον χρόνο να απαντάτε στις ερωτήσεις των επισκεπτών σας, πολλοί από τους οποίους είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και από διάφορες χώρες ή να καθυστερείτε στην ανταπόκρισή σας με αποτέλεσμα να χάνετε κρατήσεις.

Ίσως βρίσκεστε μακριά από την τοποθεσία της οικίας σας και χρειάζεστε κάποιον να την διαχειριστεί για εσάς.

Ή επειδή έχετε βαρεθεί να πληρώνετε υπέρογκα ποσά και ποσοστά σε διαχειριστές δίχως να παρέχουν ολοκληρωμένες υπηρεσίες.

Επικοινωνήστε μαζί μας στο email properties@guesteasy.gr ή καταχωρίστε την οικία σας δωρεάν από την σχετική φόρμα επικοινωνίας. Εναλλακτικά, μπορείτε να συμπληρώσετε την φόρμα αιτήματος ενδιαφέροντος για την δωρεάν εκτίμηση της οικίας σας και στην συνέχεια θα έρθουμε σε επαφή μαζί σας για να σας ενημερώσουμε περαιτέρω για τα κοινό όφελος της μεταξύ μας συνεργασίας.

Η διαδικασία είναι πολύ απλή. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την φόρμα καταχώρισης οικίας που διαθέτουμε για τους ιδιοκτήτες και να μας περιγράψετε την οικία σας, τις προδιαγραφές της και το μέγεθός της, τις ανέσεις που διαθέτει και την τοποθεσία που βρίσκεται. Συνοδεύστε τα παραπάνω με ορισμένες φωτογραφίες ώστε να εξετάσουμε σε πρώτο στάδιο την κατάσταση και την ποιότητα της οικίας σας.

Σε περίπτωση που πάρει την προέγκριση θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email ώστε να σας δώσουμε περισσότερες πληροφορίες και να κλείσουμε ένα ραντεβού για να επισκεφτούμε το σπίτι σας και να το φωτογραφίσουμε αν έχετε επιλέξει το ανάλογο πακέτο ή για  να συλλέξουμε πληροφορίες που χρειαζόμαστε και να ετοιμάσουμε τον οδηγό του χώρου σας. Μετά από αυτό αρχίζει η διαδικασία της καταχώρισης σε όλα τα κανάλια με τα οποία συνεργαζόμαστε και αναλαμβάνουμε εμείς να σας αποφέρουμε κέρδος. Απλά και τακτοποιημένα.

Αφού επιλέξετε το πακέτο που θέλετε και σας εξηγήσουμε ακριβώς την φύση των υπηρεσιών που παρέχουμε μέσω αυτού σας αποστέλουμε το συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό περιγράφονται οι εργασίες, οι όροι συνεργασίας, οι περιορισμοί και προϋποθέσεις κάθε συμβαλόμενης πλευράς. Το συμβόλαιο δεν είναι δεσμευτικό όσον αφορά την χρονική διάρκεια της συνεργασίας. Μπορείτε να αλλάξετε πακέτο όποτε το επιθυμείτε ή να διακόψετε την μεταξύ μας σχέση όποτε θέλετε.

Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Εάν ήδη διαθέτετε καταχώρηση στο airbnb ή σε άλλη σχετική πλατφόρμα και επιθυμείτε να συνεργαστούμε, ελάτε σε επαφή μαζί μας, παραδώστε μας τα “κλειδιά” της καταχώρησής σας και αναλαμβάνουμε εμείς στην συνέχεια την διαχείρισή του σύμφωνα με το πακέτο που έχετε επιλέξει μαζί μας.

Απλά μας στέλνετε τα logins σας ή αν δεν νοιώθετε άνετα με αυτό τότε απλά αλλάζετε το email του λογαριασμού σας στην πλατφόρμα που χρησιμοποιείτε με ένα που θα σας δώσουμε. Στην συνέχεια αλλάζουμε το password για να μπορούμε να διαχειριστούμε τα inquiries του λογαριασμού σας και επαναπροωθούμε όλη την αλληλογραφία που λαμβάνουμε αυτόματα και άμεσα και στο δικό σας email. 

Εναλλακτικά, μπορούμε, αν το επιθυμείτε, να δημιουργήσουμε νέα ξεχωριστή καταχώριση για την οικία σας σε λογαριασμό της guesteasy και απενεργοποιείτε (για όσο διαρκεί η συνεργασία μας) την δική σας.

Όχι και ποτέ δεν θα σας ζητήσουμε τα logins σας στο facebook για να μπούμε σε μία καταχώριση που τυχόν έχετε ήδη δημιουργήσει σε κάποιο κανάλι. Θα σας ζητήσουμε όμως να αλλάξετε το email σας με ένα άλλο που θα σας δώσουμε της guesteasy ώστε να μπορούμε να διαχειριστούμε την οικία σας στο κανάλι που βρίσκεται ήδη.

Στην συνέχεια θα σας αποσταλεί το νέο password ώστε να μπορείτε κι εσείς να κάνετε login στην καταχώρισή σας ενώ θα προωθούνται όλα τα emails όπως τα λαμβάνουμε και στο δικό σας email αν το επιθυμείτε.

Σαφώς και μπορείτε. Επιλέξτε ένα από τα τρία πακέτα μας και από εκεί και πέρα, αν δεν διαθέτετε ήδη καταχώριση σε κάποιο κανάλι, η guesteasy αναλαμβάνει την ανάρτηση της οικίας σας σε αυτό και σε όλα τα άλλα με τα οποία δουλεύει, με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρεις που χρειάζονται, την διαχείρισή της, επικοινωνία, κρατήσεις και ενημέρωσή σας στην συνέχεια.

Η guesteasy δεν αναλαμβάνει να διακοσμήσει το σπίτι σας ή να παρέχει άλλες υπηρεσίες που δεν έχουν να κάνουν με την διαχείριση οικίας για ενοικίαση σε online κανάλια. Η guesteasy όμως έχει συνάψει συμφωνίες με τους καλύτερους του χώρου διαμορφώνοντας ένα δίκτυο συνεργατών μέσα από το οποίο, με προνομιακές τιμές για εσάς, μπορείτε να ζητήσετε να σας βοηθήσουν σε όποιο πρόβλημα έχετε με την οικία σας.

Σύντομα θα αναρτήσουμε σελίδα με όλους τους εξωτερικούς μας συνεργάτες, χωρισμένους ανά κατγορία και κλάδο, με το portfolio τους, δείγμα δουλειάς τους, στοιχεία επικοινωνίας και ενδεικτικές τιμές

Σαφώς και μπορείτε. Για να είμαστε πιο ακριβείς, πριν την καταχώρηση της οικίας σας, θα σας συναντήσουμε στον χώρο σας, ή θα επικοινωνήσουμε μαζί σας τηλεφωνικά ή μέσω email και θα κρατήσουμε λεπτομερείς περιγραφές της οικίας σας αλλά και των προτιμήσεων σας καθώς και των όποιων περιορισμών θέλετε να θέσετε.

Ελάχιστες ημέρες κράτησης, ελάχιστο όριο τιμής ανά βραδιά καθώς και ποιες ημέρες θέλετε το σπίτι να μην είναι διαθέσιμο προς ενοικίαση. Καλό πάντως είναι να αναζητείται η χρυσή τομή όσον αφορά τις ημέρες και την τιμή μίας καταχώρησης κάτι που έχει να κάνει με την ποιότητα του σπιτιού, τις ανέσεις που διαθέτει, την θέση που καταλαμβάνει στις πλατφόρμες online ενοικίασης και την τοποθεσία του.

Πολύ υψηλή τιμή σε σχέση με τον ανταγωνισμό της περιοχής και την ποιότητα του και οι κρατήσεις θα είναι ελάχιστες. Το ίδιο συμβαίνει και με τις ελάχιστες ημέρες κράτησης. Εάν οριστεί το απόλυτο μίνιμουμ της μίας ημέρας οι κρατήσεις θα είναι περισσότερες αλλά αυξάνονται τα έξοδα λόγω περισσότερων καθαρισμών, αλλαγών σε κλινοσκεπάσματα και πετσέτες, έξοδα εξοπλισμού οικίας με αναλώσιμα και επισκέψεις στον χώρο για το check-in. Αν από την άλλη οριστούν πολλές ημέρες ελάχιστης κράτησης τότε αποκλείονται αυτόματα πολλοί επισκέπτες που θα το επιθυμούσαν για λιγότερες.

Η χρυσή τομή στην τιμή και τις ημέρες κράτησης είναι θέμα εμπειρίας και έχει άμεση σχέση και με τον ανταγωνισμό της περιοχής που βρίσκεται η οικία σας.

Μας ειδοποιήτε λίγες μέρες πριν ώστε να μπορέσουμε να καταχωρήσουμε τις ημερομηνίες που επιθυμείτε ως μη διαθέσιμες στο ημερολόγιο κρατήσεων. Αρκεί βέβαια, να μην έχουν ήδη προγραμματιστεί ήδη κρατήσεις για τις ίδιες ημέρες. Σε αυτή την περίπτωση οι κρατήσεις δεν μπορούν να ακυρωθούν. Όσο πιο σύντομα μας ειδοποιείτε τόσο το καλύτερο. 

Σύντομα θα έχουμε έτοιμη ειδική εφαρμογή μέσω της οποίας όλοι οι ιδιοκτήτες θα μπορούν να παρακολουθούν σε πραγματικό χρόνο, τις κρατήσεις στις οικίες τους, τις προγραμματισμένες εργασίες σε αυτές, καθώς και να κλειδώσουν ημερομηνίες πάνω στο ημερολόγιο της κάθε οικίας τους. Γραφτείτε στο newsletter μας και θα ενημερωθείτε αμέσως όταν αυτή η υπηρεσία της guesteasy είναι έτοιμη, δωρεάν για εσάς

Βεβαίως. Το σπίτι είναι δικό σας και οι κανόνες χρήσης του δικοί σας αποκλειστικά. Μπορείτε να ζητήσετε ό,τι θέλετε από τους επισκέπτες σας όσον αφορά την οικία σας. Για παράδειγμα μπορεί να μην θέλετε να μπαίνουν με τα παπούτσια μέσα στο σπίτι σας ή να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις ώρες κοινής ησυχίας. Να απαγορέψετε την πρόσβαση σε συγκεκριμένο χώρο που είναι αποκλειστικά προσωπικός ή να μην επιτρέπετε το κάπνισμα σε όλους τους χώρους και πριν αναχωρήσουν να αφήσουν το σπίτι καθαρό όπως το βρήκαν. Δικό σας το σπίτι, δικοί σας και οι κανόνες.

Στην σπάνια περίπτωση που κάποιος επισκέπτης σας είναι απρόσεκτος και δημιουργήσει ζημιές στο σπίτι σας ή κλέψει κάτι καλύπτεστε από ασφάλεια που προσφέρουν όλα τα κανάλια που θα προβληθεί η οικία σας. Το airbnb προσφέρει ασφάλεια ύψους μέχρι και σχεδόν 1.000.000 € ενώ το 9flats εως 500.000 €.

Όλα τα κανάλια καλύπτουν μέχρι ένα ποσό ζημιές που τυχόν προκληθούν. Παρ’όλα αυτά κι επειδή το κόστος μίας ασφάλειας οικίας και αστικής ευθύνης είναι πολύ χαμηλό ανά έτος προτείνουμε ανεπιφύλακτα να απευθυνθείτε στον ασφαλιστή σας ώστε να αποκτήσετε και μία δική σας ξεχωριστά για κάθε χώρο σας που καταχωρούμε.

Αν επιλέξετε το full πακέτο της guesteasyτότε θα χρειαστούμε τρία σετ κλειδιά για την σωστή διαχείριση της οικίας σας. Τα κλειδιά μπορείτε να μας τα στείλετε μέσω ταχυδρομείου με συστημμένο φάκελο ή στο χέρι όταν επισκεφτούμε την οικία σας για την τελική αξιολόγησή της.

Από την μεριά μας, σας εγγυούμαστε ότι τα κλειδιά της οικίας σας θα χρησιμοποιούνται μόνο για την ειδική χρήση που μας έχετε αναθέσει και για τις εργασίες καθαρισμού και συντήρησης της οικίας σας.

Αν δεν επιθυμείτε να παραδώσετε τα κλειδιά σας, τότε μπορείτε να εγκαταστείσετε ένα lockbox σε κάποιο σημείο εξωτερικά της οικίας σας.

Μόλις παραλάβουμε τα χρήματα, αφαιρούμε το ποσοστό μας και το υπόλοιπο μεταφέρεται την επόμενη ημέρα στον δικό σας λογαριασμό, κατά προτίμηση paypal ενώ αποστέλεται απόδειξη παροχής υπηρεσιών στο email σας. Με λίγα λόγια… από 24 ώρες έως 5-7 ημέρες. Για άλλους τρόπους πληρωμής, επικοινωνήστε μαζί μας στο payments@guesteasy.gr

Εξαρτάται από το πακέτο που έχετε επιλέξει. Πάντως, σε γενικές γραμμές, αν η οικία σας είναι έτοιμη, εξοπλισμένη με όλα τα απαραίτητα, σε καλή κατάσταση και έχουμε όλες τις απαιτούμενες πληροφορίες και λεπτομέρειες από εσάς όσον αφορά την οικία, την περιοχή και τον τρόπο διαχείρισης που επιθυμείτε, τότε από 4 έως 6 ημέρες.

Για να αναλάβουμε την διαχείριση ενός χώρου και για να είναι επιτυχής η τουριστική του εκμετάλλευση πρέπει να τηρούνται κάποιες ελάχιστες προδιαγραφές. Βασική πρώτη προϋπόθεση είναι το σπίτι να βρίσκεται σε καλή κατάσταση. Κανείς δεν θα ήθελε να μείνει σε έναν χώρο όπου σοβάδες κρέμονται από τους τοίχους, τα παράθυρα είναι σπασμένα, οι πόρτες δεν κλείνουν. Αναλυτικότερα:

ΒΑΣΙΚΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: – Επιπλωμένο – Θέρμανση – Κουζίνα – Ψυγείο – Κρεβατοκάμαρα – Ντουλάπες και αποθηκευτικοί χώροι – Σετ πιάτα και μαχαιροπίρουνα – Σετ σκεύη μαγειρέματος – Σετ λευκά βαμβακερά σεντόνια – Μαξιλάρια και μαξιλαροθήκες – Πάπλωμα και κουβέρτα – Σετ λευκές βαμβακερές πετσέτες – Καφετιέρα – Βραστήρας – Τοστιέρα – Wi-fi – Air Condition – Κουτί πρώτων βοηθειών – Παροχή ζεστού νερού – Πλυντήριο ρούχων – Πιστολάκι μαλλιών – Σίδερο ρούχων – Σφουγγαρίστρα – Σκούπα – Κουβάς – Είδη καθαρισμού.

ΕΠΙΘΥΜΗΤΕΣ ΠΑΡΟΧΕΣ: – Τηλεόραση – Δορυφορική – Στεγνωτήριο ρούχων.

ΑΝΑΛΩΣΙΜΑ (μπορεί να τα αναλάβει η εταιρεία μας επιλέγοντας το ανάλογο πακέτο): – Ρολό κουζίνας – Σακούλες αποριμμάτων – Σφουγγαράκια για τα πιάτα – Απορυπαντικό πιάτων – Wettex – Εμφιαλωμένο νερό – Αλάτι/Πιπέρι – Καφές/Ζάχαρη – Φακελάκια Τσάι – Σκόνη πλυντηρίου – Χαρτιά υγείας – Σαμπουάν – Αφρόλουτρο – Σαπούνια – Αντικουνουπικά.

Πριν αναλάβουμε μία οικία για την διαχείρισή της αυτή πρέπει να διαθέτει κάποια απαραίτητα. Όσον αφορά τα κλινοσκεπάσματα και πετσέτες οι προδιαγραφές είναι οι παρακάτω:

Για κάθε κρεβάτι:

  • 4 διπλά λευκά 100% βαμβακερά σεντόνια
  • Για όσα μαξιλάρια Χ4 οι μαξιλαροθήκες λευκές 100% βαμβακερές
  • 1 κουβέρτα & 1 πάπλωμα

Για το μπάνιο:

  • 4 πατάκια μπάνιου
  • Για κάθε άτομο: 6 πετστέτες σώματος μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
  • Για κάθε άτομο: 6 πετστέτες προσώπου μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.
  • Για κάθε άτομο: 6 πετστέτες χεριών μονόχρωμες βαμβακερές τουλάχιστον 550γρ.

Χρειαζόμαστε τόσα κομμάτια ώστε η αλλαγή των κλινοσκεπασμάτων να γίνεται άμεσα ειδικά τις ημέρες που έχουμε και check-out και check-in ώστε να μην χάνουμε χρόνο στα πλυσίματα και να μένουν δυσαρεστημένοι οι επισκέπτες σας.

Τηλεφωνική συσκευή όχι. Δεν είστε υποχρεωμένος να παρέχετε δωρεάν τηλεφωνικές κλήσεις στους επισκέπτες σας μέσα από την οικία σας. Η τηλεφωνική γραμμή όμως είναι επιθυμητή αφού θα μπορείτε να παρέχετε σύνδεση internet.

Το internet σήμερα είναι σχεδόν απαραίτητο για τους περισσότερους επισκέπτες σας. Είτε γιατί θέλουν να μοιραστούν φωτογραφίες με τους φίλους τους στο facebook ή επειδή θέλουν να επικοινωνήσουν με συγγενείς τους μέσω skype ή για να ελέγξουν το email τους.

Επίσης δεν είναι λίγοι αυτοί που επιλέγουν παράλληλα με τις διακοπές τους να εργάζονται οπότε γι αυτούς το internet είναι απαραίτητο. Εάν η οικία σας παρέχει internet οι κρατήσεις και το SEO της οικίας σας αυξάνεται πολύ!

Τα πακέτα μας

Οι υπηρεσίες μας ποικίλλουν ανάλογα με τις ανάγκες σας. Διαθέτουμε τρία πακέτα. Ένα καταχώρησης σε πολλαπλά κανάλια, διαχείρισης και κρατήσεων (fast) ένα μερικής (flex) και ένα πλήρης διαχείρισης της οικίας σας (full). Πέρα από αυτά διαθέτουμε και μία σειρά μεμονωμένων υπηρεσιών που χρεώνονται με εφάπαξ ποσό ανά κράτηση και όχι με ποσοστό επί των κρατήσεων. Περισσότερα μπορείτε να βρείτε στην σελίδα των τιμών και πακέτων.

Στο πακέτο fast με 11-13% ποσοστό ανά κράτηση (11% στο απλό πακέτο, 13% στο πακέτο με co-host του δικού σας προφίλ στην airbnb), αναλαμβάνουμε την δημιουργία της καταχώρησης της οικίας σας, όπου κι αν βρίσκεται αυτή και την ανάρτησή της σε μία σειρά από αναγνωρισμένα online κανάλια, την διαχείριση των ημερολογίων σε όλα τα κανάλια ώστε να αποφεύγονται οι διπλοκρατήσεις, την προώθησή της με δικά μας έξοδα μέσω targeted campaigns σε facebook, pinterest, twitter & instagram, την επικοινωνία με τους υποψήφιους επισκέπτες σας, τις κρατήσεις και την αναλυτική ενημέρωσή σας όποτε υπάρχει κράτηση.

Ουσιαστικά με το πακέτο αυτό σας εξασφαλίζουμε την παρουσία της οικίας σας σε όλα τα σημαντικά κανάλια, την προώθηση της οικίας σας σε social media, την άμεση επικοινωνία με τους υποψήδιους επισκέπτες σας σε όλα τα κανάλια και την διαχείριση των τυχόν κρατήσεων/span>

Στο επόμενο βήμα σας ενημερώνουμε για τις ημέρες που έχετε κρατήσεις και αναλαμβάνετε την εξυπηρέτησή τους. Δεν σας αφήνομυε όμως μόνους. Σας αποστέλουμε οδηγούς, tips & tricks, και τρόπους για να οργανώσετε το σπίτι σας και τις εργασίες που απαιτούνται ώστε να προσφέρετε την καλύτερη δυνατή εμπειρία στον επισκέπτη σας! Είμαστε πάντα δίπλα σας…guesteasy

Σαφώς και μπορείτε να αναλάβετε μόνος σας την διαχείριση της οικίας σας. Ήδη εκατομμύρια ιδιοκτήτες σε όλο τον πλανήτη διαθέτουν την οικία τους για ενοικίαση και τουριστική εκμετάλλευση μέσω internet και πολλοί από αυτούς διαχειρίζονται μόνοι τους την οικία τους.

Αν όμως επιθυμείτε την μεγιστοποίηση της προβολής της οικίας σας σε μία σειρά από κανάλια πέρα από το airbnb τότε θα χρειαστείτε μία υπηρεσία όπως την δική μας για την διαχείριση της. Λίστα με τα μέχρι τώρα συνεργαζόμενα κανάλια θα βρείτε πατώντας εδώ

Αν θέλετε την άμεση επικοινωνία με τους υποψήφιους επισκέπτες σας σε όλα τα κανάλια, τότε αυτό είναι το ιδανικό πακέτο. Η καθυστέρηση απόκρισης σε ένα ερώτημα έχει δείξει ότι είναι μία από τις πιο σημαντικές αιτίες που οδηγούν σε απώλεια κρατήσεων. Εμείς απαντάμε σε λίγα λεπτά έως μία ώρα.

Στο πακέτο fast με μόλις 11% ανά κράτηση εξασφαλίζετε την καταχώριση, διαχείριση, προώθηση, ενημέρωση, επικοινωνία και κρατήσεις από πολλαπλά κανάλια, την είσπραξη του ποσού και την άμεση πληρωμή σας.

Tο πακέτο flex με 15% χρέωση ανά κράτηση, συμπεριλαμβάνει ό,τι και το πακέτο fast  καθώς και το checkin της κράτησης στην οικία σας από ένα μέλος της guesteasy.gr

Το πακέτο FULL με 25% ποσοστό χρέωση προσφέρει όλες τις υπηρεσίες που χρειάζεται ο οποιοσδήποτε ιδιοκτήτης οικίας για την σωστή και χωρίς άγχος διαχείριση του χώρου του. Στο πακέτο αυτό αναλαμβάνουμε κυριολεκτικά τα πάντα. Με αυτό το πακέτο, η οικία σας μπορεί να σας αποφέρει κέρδος κάθε χρόνο ακόμα και αν εσείς βρίσκεστε σε διαφορετική πόλη ή αν δεν έχετε τον χρόνο να ασχοληθείτε με την χρονοβόρα διαδικασία της διαχείρισής της. Δεν χρειάζεται να κάνετε απολύτως τίποτα. Αναλαμβάνει η guesteasy

Στο πακέτο flex μερικής και full πλήρης διαχείρισης της οικίας σας μπορούμε να αναλάβουμε τον προγραμματισμό, συντονισμό και την επίσκεψη στον χώρο σας δικής μας ομάδας καθαρισμού ή να μας φέρετε σε επαφή με κάποια που προτιμάτε εσείς. Ο καθαρισμός της οικίας πληρώνεται από τον επισκέπτη σας με έξτρα χρεώση που αποτυπώνεται ξεκάθαρα στην καταχώρηση της οικίας στα κανάλια ενοικίασης.

Πάντα προσπαθούμε να εξασφαλίσουμε την καλύτερη δυνατή λύση για κάθε ανάγκη του ιδιοκτήτη και του επισκέπτη και στην καλύτερη δυνατή τιμή. Για οποιαδήποτε ειδική απαίτησή σας, ρωτήστε μας στέλνοντας μας ένα email στο requests@guesteasy.gr και θα σας ενημερώσουμε άμεσα αν μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε ή όχι