Τα μυστικά για μία σωστή καταχώρηση

Οι φωτογραφίες είναι αναμφίβολα το κλειδί για να προσελκύσει η καταχώρηση της οικίας σας την προσοχή των ταξιδιωτών, αλλά για την σωστή περιγραφή της πρέπει επίσης να εργαστούμε σωστά ώστε να εξασφαλίσουμε αυτές τις πολύτιμες κρατήσεις για την ιδιοκτησία σας. Το μυστικό μίας επιτυχής καταχώρησης δεν κρίνεται από ένα μοναδικό χαρακτηριστικό αλλά πρόκειται για συνδυασμό διαφορετικών συστατικών που εγγυώνται την καλύτερη προβολή της οικίας σας.

Πρν ξεκινήσετε
Εξετάστε τα μοναδικά σημεία πώλησης σας. Ξεκινήστε κάνοντας μια λίστα με όλα τα κορυφαία σημεία πώλησης της ενοικίασης για την καταχώρηση σας. Τί είναι αυτό που κάνει το χώρο σας ξεχωριστό; Σκεφτείτε ποιες πτυχές του ακινήτου σας το κάνουν να ξεχωρίζει από τους υπόλοιπους. Είναι η ευκολία πρόσβασης; Το ότι βρίσκεται κοντά σε αξιοθέατα και περιοχές με ιστορική αξία; Κέντρα διασκέδασης ή πεζόδρομοι και αγορά της πόλης που βρίσκεται η οικία σας; Διαθέτει πισίνα ή playroom; Ή απλά μια υπέροχη θέα από το υπνοδωμάτιο, όμορφο φυσικό φωτισμό; Όλα αυτά δίνουν μια ζωντανή εικόνα για τον επισκέπτη, ώστε να μπορούν να πάρουν μια ιδέα για το πώς θα ήταν να περάσει τις διακοπές του στο σπίτι σας.

Ελέγξτε τον ανταγωνισμό
Ψάξτε τους ιδιοκτήτες που έχουν παρόμοιες κατοικίες με την δική σας και ερευνήστε τί έχουν γράψει αυτοί στις περιγραφές τους. Να είστε προσεκτικοί για να μην αντιγράψετε όμως: ακίνητα με copy/paste κείμενο θα μπορούσε να αφαιρεθεί από τις μηχανές αναζήτησης (όπως το Google) και οι κρατήσεις σας μπορεί να μειωθούν δραματικά γι’ αυτόν και μόνο τον λόγο

Όταν ξεκινάτε να γράφετε την περιγραφή 
Σκεφτείτε το ακροατήριό σας και σε ποιο target group στοχεύετε. Είναι πάντα καλύτερα το ύφος της γραφής σας να αποπνέει χαλαρότητα και φιλικότητα. Ουσιαστικά, οι ταξιδιώτες ψάχνουν για μια απόδραση από την ρουτίνα, την τυπικότητα και την καθημερινότητα και γι αυτό επιλέγουν τις διακοπές τους. Δημιουργήστε την σωστή διάθεση, χρησιμοποιώντας τη γλώσσα που θα τους βοηθήσει να οραματιστούν τις τέλειες διακοπές τους.  Μην παρασυρθείτε όμως. Προσέξτε ώστε η περιγραφή σας να είναι συνοπτική. Οι υποψήφιοι επισκέπτες σας αναζητούν τις πιο βασικές πληροφορίες, αυτές που θα τους δώσουν να καταλάβουν τι προσφέρει η οικία σας, σε ποια περιοχή βρίσκεται και γιατί να επιλέξουν εσάς και όχι κάποιον άλλον. Μην προσπαθήσετε να καλύψετε κάθε λεπτομέρεια στην καταχώρηση, καθώς οι αναγνώστες το πιο πιθανόν είναι να βαρεθούν και μπορεί να αφήσουν την ανάγνωση της περιγραής της οικίας σας στην μέση, επιλέγοντας μία άλλην οικία, στην ίδια περιοχή με την δική σας, ίσως και με λιγότερες ανέσεις αλλά που παρείχε μία σωστή και σύντομη περιγραφή. Δύο ή τρεις σύντομες παραγράφους σχετικά με την ιδιοκτησία και τη γύρω περιοχή συνήθως λειτουργούν καλά. 

Πριν δημοιεύσετε την καταχώρισή σας, αφιέρωστε λίγο χρόνο για έναν τελευταίο έλεγχο. Ζητήστε από ένα φίλο ή μέλος της οικογένειας να διαβάσει την περιγραφή και ρωτήστε τον τι αισθήματα του προκαλεί. Θα μπορέσουν να σας δώσουν μία διαφορετική οπτική και η καλόβουλη κριτική τους να σας βοηθήσει να συντομεύσετε το κείμενό σας εκεί που πρέπει ή να το εμπλουτίσετε σε άλλα σημεία.

Η guesteasy μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε μία σωστή καταχώρηση της οικίας σας. Με το φτηνότερο πακέτο της αγοράς fast αποκτάτε την σωστή καταχώρηση της οικίας σας σε μία σειρά από OTA (Online Tourism Agencies) κανάλια, την διαχείριση της οικίας σας σε αυτά, την επικοινωνία με τους επισκέπτες και την άμεση απάντηση σε κάθε απορία τους, τις κρατήσεις και την διαχείρισή τους, την ενημέρωση των ημερολογίων και την δική σας. Συμπληρώστε αυτή τη φόρμα για να ξεκινήσουμε ή στείλτε μας μήνυμα για να μάθετε περισσότερα.